• WTV Alphen

  • Burgemeester Lieke Schuitmaker maakt kennis met WTV-Alphen

  • In februari 2023 was de afspraak gemaakt tussen burgemeester Lieke Schuitmaker en WTV-Alphen om op 26 mei 2023 een rondje rond Alphen te fietsen. Onder perfecte weersomstandigheden hebben we haar het mooie buitengebied van Alphen laten zien en haar voorzien van relevante informatie over WTV-Alphen.

    Om 13.00 uur stonden we met kleine delegatie, het was immers vrijdagmiddag en voor de meeste WTV’ers is het een gewone werkdag, bij het gemeentekantoor klaar. Niet veel later zagen we een sportief geklede burgemeester aankomen. Om niet uit de toon te vallen hebben we haar een clubshirt gegeven en op een mountainbike gezet. Zonder veel twijfelen zagen we haar op de mountainbike stappen en waren we vertrokken.

    In onze ronde hebben we even stilgestaan bij het pestkerkhof op de Boslust en een stukje Belslijntje gefietst. Ook werd een korte stop gemaakt bij familie Meeuwesen, waar ieder jaar de pauzeplaats van de veldtoertocht van WTV-Alphen. Vervolgens werd er een stukje over recreatieterrein ’t Zand gereden. Na een korte pauze bij Taverne Bij Ons Thuis van Camping ’t Zand hebben we onze ronde vervolgd. Natuurlijk mocht er geen stukje fiets-allee ontbreken. Ook hebben we letterlijk en figuurlijk even stilgestaan bij de fusilladeplaats. Van daaruit hebben we enkele stukjes van de vaste MTB-route bij de Alphense bergen gereden. 

    De afspraak was dat we om 15.00 uur weer terug bij het gemeentekantoor zouden zijn. En enkele minuten voor 15.00 uur waren we terug op de plaats van vertrek. Het was ons onderweg opgevallen dat onze burgemeester, zonder veel fietservaring, erg vlot door de bochten ging en ook het losse zand was geen enkel probleem. Misschien waren wij getuige van een gemiste kans op een mooie fiets carrière. Wij hebben erg genoten van de fietstocht en ons inziens de WTV mooi kunnen profileren. Wij hadden ook de indruk dat de burgemeester het uitstapje zeer op prijs stelde. 

    Wij willen de burgemeester Lieke Schuitmaker nogmaals danken voor het accepteren van onze uitnodiging.