• WTV Alphen

  • Abdijentocht vs Grenstocht

  • Op zondag 17 mei werd door een aantal kilometervreters de Abdijentocht La Trappe gereden, vanuit de Koningshoeve in Berkel-Enschot naar Valkenswaard/Achel en weer terug. Nadat we hadden ingeschreven in Berkel-Enschot, werd de route met 14 man opgepakt. Na een kilometer of veertig, werd er gesplitst. Met 2 man werd de route van 65km vervolgd, met 12 man de route van 125km. Een prachtige tocht met veel nieuwe stukken en dwars door een aantal natuurgebieden. Net voorbij Achel werd op de rustplaats een kop koffie genuttigd en de koolhydraten weer aangevuld. De route werd vervolgd en bij Hoogeloon werd besloten om via de Mierden en Poppel naar huis te fietsen. Navigator Jos de Jong kon gelukkig een leesbril lenen, om zijn navigatietoestel in te stellen. Na 148 kilometers gereden, kon er bij Café Welkom worden aangeschoven voor een gerstendrankje.

    Op zondag 17 mei stond ook de toertocht Grensstreek op het programma. Dit is geen Abdijentocht, maar toch presteerden ze het om eerder aan het bier te zitten dan de rest. Ze zullen het verdiend hebben. Ook door de toergroeprijders werd er een route gereden.

    Aanstaande zondag 24 mei wordt er door een aantal leden van WTV-Alphen de Pruimentour gereden in Baarle-Nassau. Iedereen is welkom om deze mannen aan te moedigen. Succes. Met Pinksteren staan er op zondag en maandag diverse ritten op het programma voor de toergroep en kerngroep. Op zaterdag 30 mei kunnen de klimmers zich weer opmaken voor de Bilzen Classic in Zonhoven België, een prima voorbereiding voor de leden die naar de Stelvio gaan.

  • Foto's mogelijk gemaakt door Net en Nel: