• WTV Alphen

 • WTV-Alphen fietst naar Lier en Scherpenheuvel

 • Het programma van WTV-Alphen van afgelopen week beloofde weer heel wat. Met een rit naar Lier (125 km) op Bevrijdingsdag en de traditionele rit naar Scherpenheuvel (152 km) op Hemelvaartsdag konden de leden die een flink aantal kilometers wilden fietsen hun lol op.

  Rit Scherpenheuvel
  We vertrokken vroeg vanuit Alphen. In Baarle voegden zich nog enkele leden bij ons en reden we in een groep van 15 leden naar Scherpenheuvel. Een mooie dag, maar wel met wat mist. Die mist bleef zo’n beetje tot Scherpenheuvel bij ons. Onderweg verliep alles gladjes, totdat we even moesten stoppen vanwege een los “tasje” aan de fiets van Herman. Dit nietszeggend euvel, dat snel was verholpen, had ogenschijnlijk onverklaarbaar een effect op Jos en zijn fiets. Eenmaal van start volgende er een knal bij Jos’ fiets en spoot de melk uit zijn tubeless banden. Gelukkig zou dat met tubeless snel verholpen moeten zijn, maar Jos kreeg de stroom aan melk niet onder controle. Ondertussen – terwijl iedereen bleef toekijken hoe Jos de situatie onder controle probeerde te krijgen – schoot zijn zoon Teun te hulp en werd er besloten een binnenband te plaatsen. Daarmee was het opgelost! Na bijna 70 km begonnen we zin in koffie en gebak te krijgen en, na een aantal kleine klimmetjes, kwamen we aan in Scherpenheuvel. Traditioneel drinken we daar koffie bij De Ram – alwaar het niet mogelijk is te pinnen en we ons meegebrachte contante (zwart) geld kunnen besteden aan de nodige “kannekes” en “taskes” koffie met gebak. Eigenlijk precies zoals vroeger aldus Jan; al is het enige verschil dat dit keer de zware shag en caballero (zonder filter) niet meer rondgaan. Uiteraard volgde nog een foto voor de Basiliek. Een vijftal leden gingen een klein ommetje maken omdat ze nog graag de “Poggio” (Grasbos) wilden beklimmen. Zij zouden de anderen nog wel bijhalen. Maar die anderen reden toch best stevig door op de terugweg. Het bijhalen gebeurde dan ook pas in Weelde toen we al bijna in Baarle waren. 150 km fietsen is niet niks en gaat in je benen zitten. Het was weer mooi zo.

  Rit Lier
  Op Bevrijdingsdag fietsten we met een gecombineerde kern- en trainingsgroep naar Lier, dat iets ten oosten van Antwerpen ligt. Voor de koffiegroep stond er een rit naar Spoordonk (75 km) op het programma. Net voor vertrek in Alphen om 8u kwam er klaarblijkelijk in Baarle nog een felle bui over. Hierdoor besloten een aantal Baarlese leden – Leo, Fons en Frank – toch maar wat later te gaan fietsen en zich aan te sluiten bij de koffiegroep. Tijdens de rit naar Lier hebben we uiteindelijk geen regen gehad, maar het wegdek was soms wel behoorlijk nat. Gelukkig werd dat beter naarmate de ochtend vorderde en werd het toch nog een mooie dag. In Lier was er koffie van de club. Tijdens de pauze legden Pem en Teun Niels M. even uit wat “kommetjes” zijn op Strava, over hoe je achter een brommertje aan moet rijden en wat Mathieu en Wout zoal opstrijken aan inkomsten en hoe inkomsten worden verdeeld in een wielerteam. Tot slot nog een foto op de markt van Lier voor die mooie klokkentoren en weer terug naar Alphen.

  Komende week is het op eerste en tweede pinksterdag wederom mogelijk een aantal bijzondere ritten te fietsen met de rit naar Grobbendonk op eerste pinksterdag (103 km) en de Halve Zolen route op tweede pinksterdag (84 of 99 km). Daarnaast staan ook de standaardroutes voor de koffiegroep geprogrammeerd. Wederom veel fietsplezier komende week! (NM)