• WTV Alphen

 • 30e veldtoertocht WTV-Alphen wederom een groot succes!

 • Afgelopen zondag 12 november was de 30e veldtoertocht van WTV-Alphen. Na enkele natte weekenden konden nu alle remmen los op een super parcours! In totaal waren 1.107 deelnemers vertrokken bij Café Welkom in Alphen. De route was beschikbaar in 25, 40 en 55 kilometer, passend bij de ambitie van de deelnemers.  Veel deelnemers konden genieten van deze prachtige tocht, die alweer voor de 30e keer gehouden werd. Niet voor niets, dat het ook wel “Brabants Mooiste” wordt genoemd.

  Al weken voorafgaand aan de veldtoertocht waren groepen WTV-leden actief met het prepareren van de route. De week voorafgaand aan de veldtoertocht was het nog even spannend of het parcours niet te nat zou zijn. Het vele snoeiwerk is niet voor niets geweest. Op zaterdag waren veel leden al actief met het uitpijlen van de route. Met behulp van de bussen van RG-groep, CW Graphics en Ben Wouters Transport werden de pijlen en borden verspreidt over de tocht. Door Stichting MTB De Baronie was de MTB-route in Alphen vrijgemaakt van bladeren, deze lag er dan ook goed bij. Dank hiervoor.

  De tocht liep langs landgoed De Hoevens en via de Regte Heide, ’t Zand en de Chaamse bossen. Bij de Maastrichtsebaan was weer een uitdagende technische singletrack opgenomen in de route, met dank aan Chico van Dijk (Van Dijk Grondwerk, Sloopwerk, Riolering en Tuinen). Net zoals vorig jaar waren grote delen van de MTB-route opgenomen in de 55 kilometer route. Bossen, paden en singletracks wisselden elkaar af. 
  De route kwam ook langs Schijnvliegveld De Kiek in Goirle. Hier zijn restanten van de bunker die tijdens de oorlog is gebruikt. Daarnaast ook een replica van de Messerschmitt Bf 109, het bekende Duitse jachtvliegtuig. Dit stalen kunstwerk is 9 meter lang, 10 meter breed en zo'n 2,5 meter hoog. Leuk om een keer in te gaan zitten of om mee op de foto te gaan.
  Dit jaar was ook de pauze voorzien van tomatensoep, koeken, bananen, thee en sportdrank! De verzorging van het eten en drinken was mede mogelijk gemaakt door sponsor PLUS Van Eekelen uit Alphen. Na de pauze was het nog een stukje knallen richting Café Welkom, waar een drankje en een hapje genuttigd kon worden.
  De veldtoertocht is in trek bij vele deelnemers uit de grensstreek, maar ook steeds meer deelnemers van verder weg (regio Delft, Rotterdam). Dit jaar waren er gelukkig ook weer veel jeugdige deelnemers die met vader of moeder een rondje reden. WTV-Alphen had ook speciaal een kidstoertocht onder begeleiding georganiseerd van enkele WTV-leden georganiseerd. Een stuk of 15 jeugdige rijders hadden deelgenomen aan deze tocht, met na afloop een presentje.
  Met de mist in de ochtend werden iconische foto’s gemaakt op deze topdag! Op Instagram en Facebook toonden veel deelnemers de fraaiste kiekjes. De foto’s van de deelnemers zijn dit jaar vastgelegd door Jos en Wouter, welke te vinden zijn op ons Flickr account

  Na afloop was het mogelijk de fiets schoon te laten spuiten bij Frank Kools Landbouwmechanisatie aan de Looiersweg in Alphen. Om 16:00uur was alles alweer opgeruimd en werd de balans opgemaakt. 's Avonds vond de informele “evaluatie” plaats onder het genot van een buffet en een drankje. Uiteindelijk was iedereen tevreden na een mooi weekend! 

  Vanwege het lustrum-jaar werd er door WTV-Alphen een deel van de opbrengst geschonken aan goede doelen. Er werd een donatie gedaan aan de EHBO-vereniging Alphen. Zij ondersteunen ons ook al jaren tijdens onze activiteiten. Daarnaast werd er ook een donatie gedaan aan Schijnvliegveld De Kiek "SF37 Kamerun", die al enkele jaren een vast onderdeel is in onze veldtoertocht. 

  Wellicht wilt u volgend jaar deze tocht ook mee organiseren en samen met ons komen fietsen. Dan kan. U kunt lid worden van WTV-Alphen, zie www.wtvalphen.nl